sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Trip to the Desert

Har hyrt bil. Skall köra med Maria och Danne till den vita- och svarta öknen. Det blir en lång färd, först ca 350km rakt ut till ingenstans, siwa oasis. Därefter får vi en guide, som kommer att köra före oss. Vi åker djupare in i öknen mot Baharya, sand och mera sand, de är allt vi ser. Det blir en hel del "off road". Vi fastnar i sanden, men kommer loss. Danne blir också fast, han hade glömt att sätta på  fyrhjulsdriften. Åker upp och ner för sanddynerna, ganska skoj faktiskt, fast ja är ju lite den tråkiga som egentligen inte tycker om sånthär.
Kör in i vita öknen, alldeles underbart vackert är det. Kan inte fatta att vi befinner oss i Egypten! Allt, hela omgivningen e vit, kritvit. Kalksten. Kommer fram var vi skall övernatta, guiderna fixar upp tälten och lagar en brasa. Snart blir det middag. Innan vi lämna lilla byn, köpte guiden en höna, den va färsk, jätte färsk...
Vi är lite skeptiska över maten som tillreds, kanske nu inte jag, äter ju allt, lever för att äta. Men oj vad gott det blev, grillad höna på öppen eld med ris-potatis-grönsaker i tomatsås. Te i efterrätt, och såklart shisha. Danne hade Gin, Tonic och is med sig, vi hade öl och vin. Det blev en perfekt kväll under bar himmel. The million stars hotel.
Barnen var i sjunde himlen då de fick springa omkring och leka i världens största sandlåda. Va fint vi hade det. Sov i tält. Christian med Carin, jag med Emilia. Maria, Danne och Oscar i ett. Vaknade redan vid kl 6. De var en så fin morgon.
Körde lite off-road igen och sedan mot byn.  Där skall vi tanka så vi kommer ända hem till Cairo. Men, bensinen är slut i hela byn. Jahapp, där testades Dianas nerver igen. Dom är nog inga bra ska ni veta. Jo, det fanns lite bensin i en mack, men där var typ 200 bilar i kö, så ingen garanti att just vi skulle ha fått nån liter. Danne köper 5l av någon trevlig pys. Jag sa till Christian att han skulle ta fram sina pengar, men NEJ här fungerar inte mutor, konstigt. Faktist ett helt annorlunda folk härute än vad det är i Cairo. Christian räknar hastigt ugt att vi borde slippa till ett resthouse, var det möjligen finns bensin, men efetrsom vi inte kan vara säkra på det heller så ringer vi Mohammed. Som tur så har han vår Chrysler, han fyller på kanistrar med 40l och kommer körande mot oss. Vi har stängt av ac, radio, har cruis control på för att spara så mycket som möjligt. Fan va hett det blir. Vi hittar Mohammed och han har bensin,  fast det råkade också finnas i macken, den här gången. Vi kommer hem till Cairo safe and sound, yeah.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti