lauantai 20. marraskuuta 2010

2010

Vi gör en ny resa till Dubai i Januari, marathon igen. Vackert väder, ok hotell, 10 dagar shopping :) Njaa tänkte man sku shoppa loads av allt möjligt, men nej så blev det inte. Däremot besökte vi Burj Khalifa, Ski-Dubai, Zoo, Jumeira-Beach, Atlantis, där va vi och simma med delfiner jätte skoj var det, efteråt besökte vi en vattenpark, barnen och Christian tyckte det var jätte skoj. Jag frös.

Burj Khalifa var ganska spännande. Byggnaden över 800m hög. Vi kom upp med hiss till ca 440m, resan dit tog 1 minut. Måste nog medge nu att det var ganska obehagligt högt och det vände sig i magen rejält.

Vädret i Cairo är super, det är ovanligt hett måste jag nog säga. På carins 7-årskalas, 20.2 badar barnen i poolen (den är ju uppvärmd jo, men i alla fall). Kalaset är en succe, hade 23 barn här alltsom allt, pust ganska skönt när det var över :) Våra nära vänner The Fowells stannade länge in på natten.

Barnens skolgång går bara finfint!

Det blir en hektisk vår. Besök, men det är alltid roligt! Lehtonens kom i början av April, stannade en vecka. Samma fredag som de åkte hem kom mormor och morfar hit. Flickorna tyckte de va jätte skoij, de var ju lediga från skolan (midtermbreak). 
Men sen ask målnet...mamma och pappa hamna stanna 10 dagar extra hos oss. De va ju absolut ingen fara för oss, men ja tror nog att de blev lite stressade av att bo här hos oss. Vi valde att köra ut dem i öknen. Vi gjorde samma trip som med Danne och Maria. Körde mot Baharya och sedan in mot vita öknen var vi övernattade. Jag tror att de tyckte om vår lilla camping.

Vips vad tiden rinner i väg, så hade vi Robert här. Han kom för att fota. Jag följde med till the city of the dead med Mohamed Shehata (vår veterinär). Christian var med Robert till garbage-city. Har nu sett reportagen och fina bilder blev det.

Jahaa, nu var det dags för Dicken och Marainne att komma hit med deras son Max.
De råkade vara här under Emilias 5-årskalas, också ett mycket lyckat kalas med 20 barn.

Det var lite vemodigt samtidigt då Martina och Svea skulle lämna Egypten för gott. Våra riktigt goda vänner ska nämnligen fortsätta sitt liv i Zagreb, Kroatien. Matias stannade några dagar till, utan sin familj. Han ringde oss och beklagade att han nog var den ensammaste människan i hela Cairo. ja sa han sku komma hit till oss. Oj oj ojj, vilken kväll det blev..slutade med att knappt nån kom ihåg namnet på sig själv. Hamnade i poolen hela högen med kläderna på. Men roligt hade vi så tusan.

Skolan slutar sista juni. Vi hade beslutat att vi åker hem till Finland alla samtidigt, i slutet på Juli. Vi ska ha lite gemensam semester i Cairo först. Deidre och Richard kommer hit flygande från Syd afrika, de hade varit på fotbolls VM. Deidre är Christians dive-instructor ( pappas flickvän som barnen säger) en alldeles urunderbar flicka. Hennes sambo Richard är också dykare och minst lika trevlig som Deidre. Paret bor  i Sharm El Sheik. Vi åker med dem till Sharm, på badsemester. Christian dyker ganska mycket (läs hela tiden), men unnar det honom glatt. Det är super hett i sharm och luften är dessuton jätte fuktig. Men vi njuter!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti